Haringparty 2016

Op 16 juni organiseert Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg de Haringparty 2016: een gezellig netwerkevenement met een zakelijk tintje, voor en door ondernemers. De Haringparty vindt plaats in de vernieuwde Schimmel/Brasserie 1885 in Woudenberg en start om 17:00 uur. De entree is € 12,50, de opbrengst is voor Stichting ‘De Touwladder’ uit Scherpenzeel.

Lions Club organiseert vaker originele acties voor het goede doel, zoals bijvoorbeeld de halfjaarlijkse wijnproeverijen. Een Haringparty speciaal voor ondernemers is echter nieuw voor de club, legt voorzitter Wilbert Koops van de Lions Club uit. “Onze Haringparty wordt een netwerkevenement waarbij je elkaar onder het genot van een lekker visje en een drankje kunt spreken. En aangezien de avond in handen is van hoofdsponsor DEG financiële dienstverlening en de sponsors Eerenbeemt makelaardij en Schimmel/Brasserie 1885, durf ik rustig te stellen dat het écht een evenement voor en door ondernemers is. Zie het maar als gezellig netwerken anno nu. En omdat we direct na kantoortijd van start gaan, is onze Haringparty perfect op de drukke ondernemersagenda’s afgestemd, mooi toch?”

Tsjernobyl

De opbrengst van de Haringparty gaat naar Stichting ‘De Touwladder’ uit Scherpenzeel. De Touwladder is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op het helpen van kinderen uit Wit – Rusland, die getroffen zijn door de naweeën van de Tsjernobylramp in 1986. De gevolgen van deze grote ramp zijn nog steeds dagelijks merkbaar. De Touwladder onderhoudt nauwe banden met het dorpje Gotsk (op zo’n 80 km boven Tsjernobyl) waaruit om het jaar een groep van ongeveer 30 kinderen in de leeftijd van 8 – 10 jaar naar Nederland komt voor een gezondheidsverblijf. Niet alleen de entreegelden van de Haringparty gaan naar de Touwladder, legt Koops uit. “Zoals gebruikelijk bij een Haringparty veilen we natuurlijk ook een vaatje haring, dat beschikbaar wordt gesteld door haringleverancier Vishandel Hameeteman uit Oudorp. Ook daarvan gaat de opbrengst naar De Touwladder. We rekenen op een mooie opkomst en een goede opbrengst. Onze dorpen kennen een levendige ondernemerscultuur en met onze Haringparty willen we het zaken doen weer gezellig maken. Als we met elkaar erin slagen om een mooie opbrengst te realiseren voor De Touwladder, kunnen we 30 kinderen verrassen met een geweldig verblijf in Nederland!”